Newsletter
Kriptolist.com
  • Ana Sayfa
  • Bitcoin
  • Kripto Paralar
    • Altcoinler
    • DeFi
  • Analizler
  • İnceleme
  • İletişim
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Bitcoin
  • Kripto Paralar
    • Altcoinler
    • DeFi
  • Analizler
  • İnceleme
  • İletişim
No Result
View All Result
Kriptolist.com
No Result
View All Result
Home Eğitimler

Kripto Parayla Pasif Gelir Elde Etmek

Birkan Özdoğan by Birkan Özdoğan
23/05/2021
in Eğitimler
0
Kripto Parayla Pasif Gelir Elde Etmek
193
SHARES
1.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Related articles

Ayı ve Boğa Piyasaları Nedir?

Ayı ve Boğa Piyasaları Nedir?

18/08/2021
Trust Wallet Nedir?

Trust Wallet Nedir?

26/05/2021

Kripto parayla pasif gelir elde etmek, bu dönemlerde özellikle genç yatırımcıların ilgisini çeken bir konu haline geldi. Son zamanlarda ülkemizde ve tüm dünyada kripto para borsasına karşı bir ilgi ve merak oluştu. Gelin birlikte en baştan, kısa ve öz bir şekilde kripto parayla pasif gelir elde etme konusunu ele alalım.

Pasif gelir nedir?

Çeşitli projelere yatırım yapmak ya da alım satım yapmak her borsada olduğu gibi blockchain sektörü içinde para kazanmanın yollarından biridir. Ancak, bunun için kapsamlı bilgiye, detaylı araştırmalara ve önemli miktarda zaman yatırımı yapılması gerekir. Bunlara rağmen güvenilir bir gelir kaynağı olduğu söylenemez.

En sağlam yatırımcılar dahi uzun süreli kayıp dönemlerine girebilir, bu dönemlerden hasarsız çıkmak için en çok tercih edilen yol ise alternatif gelir kaynaklarıdır.

Alım satım ve yatırım haricinde kripto para birikimlerinizi artırmanıza yardımcı olacak başka yollar da vardır. Bu yöntemler tıpkı faiz kazanmaya benzer şekilde devamlı gelir kaynağı oluşturabilir. Bu yöntemleri uygulamak başlangıçta biraz çaba ve emek gerektirse bile devam ettirmek neredeyse hiç bir çaba istemez.

Böylelikle farklı yerlerden düzenli olan bir gelir akışı elde edebilirsiniz, bu gelirlerin kombinasyonları toplamında önemli gelirler oluşturulabilir.

Kripto paralarla pasif gelir elde etmenin yolları nelerdir?

Kripto parayla pasif gelir elde etmek için birçok yöntem vardır. Bu başlık altında da kısaca bu yöntemlerin ne olduğundan bahsedeceğiz.

Madencilik

Madencilik  basitçe bir gelir kazanmak için bir ağı güvenli hale getirmek amacıyla hesaplama gücünü kullanma anlamı taşır. Kripto para birikimine ihtiyaç duymaz aynı zamanda kripto üzerinden pasif gelir elde etmenin en eski yöntemidir
Bitcoin’in ilk zamanlarında sıradan bir CPU ile madencilik yapmak yeterli ve uygulanan bir çözüm yoluydu. Ağın hash oranı artınca çoğu madenci daha güçlü olan GPU’lara geçti. Rekabet yükseldikçe bu seviye günümüzde tamamen bu amaç için yaratılmış özel madencilik çiplerini kullanan Uygulamaya Özel Entegre Devrelerin (ASIC) oyun alanı halini aldı. ASIC endüstrisi araştırma-geliştirme için büyük miktarda kaynağa sahip şirketlerin kontrolü altında oldukça rekabetçi bir şekilde gelişmektedir. Bu çipler en son kullanıcıya ulaşamadan çoktan eskimiş olurlar ve başa baş noktasına gelmek ise büyük ölçüde madencilik tecrübesi gerektirir.

Dolayısıyla Bitcoin madenciliği artık ortalama bir birey için pasif gelir kaynağı olmaktan daha ziyade kurumsal bir iş haline dönüşmüştür.

Öte yandan, düşük hash oranlı Proof of Work coinleri kazmak bazı madenciler için hâlâ karlı bir alan olarak görülebilir. Daha az bilinen coinlerin madenciliğini yapmak daha yüksek gelir potansiyeline sahiptir ama bir o kadarda yüksek risk barındırır. Kazandığınız coinler bir anda değersiz bir hale gelebilir, yazılım açığı ortaya çıkabilir ve buna benzer birçok etmen nedeniyle aksamalar olabilir.

Madencilik ekipmanını kurmanın ve çalıştırmanın önemli miktarda bir ana sermaye ve biraz da teknik bilgi ve uzmanlık gerektirdiğini belirtmek de fayda var.

Stake etme

Stake(token birikimi) etmek daha az kaynak gerektiren, madenciliğin alternatifidir. Stake etmek genellikle fonları bir cüzdanda saklamayı ve staking ödülleri almak için ağ üzerinde çeşitli işlemler yapmayı gerektirir. Stake ağ güvenliğinin mülkiyetle korunmasını teşvik eder.
Staking ağları mutabakat algoritmaları olarak Proof of Stake kullanır. Aynı zamanda Delege Edilmiş Proof of Stake ya da Kiralanmış
Proof of Stake gibi başka versiyonları da bulunur. Stake etmek basitçe, bir cüzdan kurmak ve coinlerinizi bu cüzdanda tutmak anlamı taşır. Bazı durumlarda süreç fonları bir staking havuzuna eklemeyi ya da delege etmeyi de dahil edebilir. Bazı borsalar bunu sizin için yaparlar. Sizin tek yapmanız gereken tokenlarınızı bu borsada tutmaktır, tüm teknik zorunluluklar borsa tarafından yerine getirilir.

Stake etmek, azcık bir çabayla kripto para birikimlerinizi artırmak için çok iyi bir yol olabilir. Fakat bazı projeler tahmin edilen staking getiri oranlarını yapay olarak artıran taktikler kullanabilir. Umut vaat eden staking ödülü
tahminlerini değiştirebileceği için tokenları iyice araştırmakta fayda var.

Borç Verme

Borç verme, kripto para birikimleriniz üzerinden gelir elde etmek için tamamen pasif bir yoldur. Fonlarınızı bir süreliğine işlem yapmaya kilitleyerek belirli bir zaman sonra faiz getirinizi almanıza imkan sunan birçok eşler arası (P2P) borç verme platformu bulunur. Faiz oranı sabit (platform tarafından önceden belirlenen) olabilir ya da güncel piyasa oranlarına göre sizin tarafınızdan belirlenebilir.

Marjin ticareti olan bazı borsalarda bu özellik dahili olarak platform üzerinde bulunur.

Bu yöntem, minimum çaba harcayarak birikimlerini artırmak isteyen uzun vadeli yatırımcılar için idealdir. Fakat fonları bir akıllı kontratla kilitlemenin her zaman bir yazılım açığı riski taşıdığını unutmamakta fayda var.

Bir Lightning node çalıştırma

Lightning Network Bitcoin gibi bir blockchain’in üzerinde çalışan bir ikinci katman protokoldür. Bu zincir dışı bir mikro ödeme ağıdır yani altta yatan blockchain’e anında transfer olmayan hızlı işlemler için kullanılır.

Bitcoin ağındaki klasik işlemler tek yönlüdür, yani eğer Ali Osman’a Bitcoin gönderirse Osman bu coini Ali’ye geri göndermek için aynı ödeme kanalını kullanamaz. Fakat Lightning Network, iki katılımcının daha önceden işlem şartları üzerinde anlaşmaya varmasını gerektiren çift yönlü kanallar kullanır.

Lightning node’ları likidite yaratır ve Bitcoin’i ödeme kanallarına kilitleyerek Lightning Network’ün kapasitesini artırır. Daha sonra da kendi kanalları üzerinden yapılan ödemelerin işlem komisyonlarını toplar.

Bir Lightning node çalıştırmak teknik bilgisi az olan bir Bitcoin yatırımcısı için zorlayıcı olabilir ve ödüller büyük oranda Lightning Network’ün genel kullanım oranına bağlı şekilde verilir.

İş birliği programları

Bazı kripto para işletmeleri platformlarına daha fazla kullanıcı çekmeniz karşılığında size ödül verir. Bunların arasında iş birliği bağlantıları, referanslar ve sizin tarafınızdan platforma yönlendirilen yeni kullanıcılar için indirimler yer alabilir.

Eğer sosyal medyada büyük bir takipçi kitleniz varsa iş birliği programları yan gelir elde etmek için çok iyi bir yol olabilir. Fakat düşük kalitedeki projeler hakkında reklam yapmamak için önceden hizmetler hakkında detaylı bir araştırma yapmak faydalı olabilir.

Masternode’lar

En basit haliyle masternode bir sunucuya benzer fakat merkeziyetsiz bir ağ üzerinde çalışır ve ağdaki diğer node’ların sahip olmadığı fonksiyonlara sahiptirler.

Token projeleri, ağın istikrarını sağlamaya yönelik yüksek katılım gösteren kişilere genelde özel ayrıcalıklar sunarlar. Masternode’lar genellikle başlangıç aşamasında büyük miktarda yatırım yapmayı ve kurulum için de teknik uzmanlığa sahip olmayı gerektirir.

Fakat bazı masternode’lar için token tutma zorunluluğu o kadar yüksektir ki bu zorunluluk stake edilen fonu likit olmayacak hale bile getirebilir. Masternode’a sahip olan projeler ayrıca tahmini faiz oranlarını şişirmeye meyillidir, bu yüzden böylesi bir projeye yatırım yapmadan önce kendi araştırmanızı iyi yapmanız çok önemlidir.

Fork (Çatallanma) ve airdrop’lar

Bir hard fork‘tan faydalanmak yatırımcılar için oldukça verimli ve basit bir taktiktir. Bunun için yalnızca, hard fork’un yapılacağı tarihte (genellikle blok yüksekliğine göre belirlenir) fork edilecek coinleri elde tutmak gerekir. Fork’un ardından iki ya da daha fazla rakip zincir ortaya çıkarsa, yatırımcı bunların her ikisinde de token bakiyesine sahip olmuş olur.
Airdrop’lar da, airdrop yapılacağı tarihte yalnızca bir cüzdan adresine sahip olmayı gerektirmesi bakımından fork’lara oldukça benzerdir. Bazı borsalar kendi kullanıcıları için airdroplar yapar.
Bir airdrop’tan faydalanmak için sizden asla özel anahtar paylaşmanız istenmez! Eğer ortada böyle bir durum söz konusuysa bu kesinlikle dolandırıcılık işaretidir itibar etmemeniz gerekir.

Blockchain temelli içerik yaratma platformları

Dağıtılmış kayıt defteri teknolojilerinin yaratılması birçok yeni tür içerik platformunun oluşmasına olanak sağladı. Bu platformlar içerik yaratıcılarının içeriklerini kendine has çeşitli yollarla ve reklamsız bir şekilde ellerinde tutmasına olanak sağlar.

Böyle bir sistemde, ortaya konan içeriğin sahibi içerik yaratıcısı olur ve oluşan ilgi genellikle tarafına maddi gelir olarak geri döner. Bunun için başta çok çaba harcamak gerekir fakat yeterli miktarda içerik hazır hale geldiğinde istikrarlı bir gelir kaynağı elde edilir.

 

Kripto paralarla pasif gelir elde etmenin riskleri nelerdir?

Kripto parayla pasif gelir elde etmek isteyen yeni kullanıcılar için şimdiye kadar gelir elde etmek için verimli yollardan bahsettik ancak tabi ki bu işin birde riskli tarafı var. Biraz da onlara değinip yazımızı sonlandıralım.

  • Düşük kaliteli varlıkları satın almak: Yapay yollardan şişirilmiş ve yanıltıcı bir getiri oranı olan varlıklar yatırımcıları aslında çok düşük bir değere sahip varlığı almaya yönlendirebilir. Bazı staking ağları, ödüllerin ikinci bir tokenla ödendiği çoklu token sistemleri kullanır bu durum ödül tokenı için sürekli satış baskısı olmasına neden olur.
  • Kullanıcı hatası: Blockchain sektörü henüz çok yeni olduğu için bu gelir kaynaklarını kurmak ve çalıştırmak teknik uzmanlık ve araştırmacı bir zihniyet gerektirir. Özellikle risk almayı fazla sevmeyen yatırımcılar için bu hizmetlerin daha kullanıcı dostu olmasını beklemek veya minimum teknik bilgi ve beceri isteyenlerini tercih etmek yararlı olabilir.
  • Kilitleme dönemleri: Bazı borç verme ve stake etme yöntemleri fonlarınızı belirli bir süreyle kilitlemenizi gerektirir. Bu da süreç içinde fonlarınızı likit olmayan hale getirerek sizi varlığın fiyatını etkileyecek herhangi bir durum karşısında savunmasız bırakır.
  • Yazılım açığı riski: Fonlarınızı bir staking cüzdanında ya da bir akıllı kontratta kilitlemek her zaman bir yazılım açığı riski barındırır. Genellikle farklı seviyedeki kalitelerde birden çok seçenek olur. Bir tanesini seçmeden önce bu seçenekleri araştırmak çok önemlidir. Açık kaynak yazılım iyi bir başlangıç noktası olabilir çünkü bu seçenek topluluk tarafından denetlenmiştir.

Sponsor: PrimeXBT Özel Teklifi - İşlem ücretlerinde %25 indirim elde etmek için Kriptolist25 kodunu kullanın. Kayıt olmak için bu bağlantıyı kullanın.

Share77Tweet48

Related Posts

Ayı ve Boğa Piyasaları Nedir?

Ayı ve Boğa Piyasaları Nedir?

by Admin
18/08/2021
0

Bu makalede, Ayı piyasası nedir ve Boğa piyasası nedir gibi soruları cevaplamaya çalışacağız. Diğer yandan, bu piyasa türlerine kısa da...

Trust Wallet Nedir?

Trust Wallet Nedir?

by Rıdvan Tahtacı
26/05/2021
0

Trust Wallet nedir? Trust Wallet, sadeliği ve kullanışlılığıyla olduğu kadar güvenilirliği de öne çıkan bir mobil kripto para cüzdanı uygulamasıdır. Bitcoin ve...

En Yaygın 5 Kripto Dolandırıcılığı ve Bunlardan Kaçınma Yolları

En Yaygın 5 Kripto Dolandırıcılığı ve Bunlardan Kaçınma Yolları

by Rıdvan Tahtacı
25/05/2021
0

Günümüz dünyasında, kripto paranız suçlular için inanılmaz derecede değerli bir varlıktır. Tam anlamıyla sanal para olduğundan, son derece taşınabilirdir ve...

Kripto Marjin Ticareti Nedir? Nasıl Çalışır?

Kripto Marjin Ticareti Nedir? Nasıl Çalışır?

by Rıdvan Tahtacı
24/05/2021
0

Marjin Ticareti Nedir? Marjin ticareti, üçüncü bir tarafça sağlanan fonları kullanarak varlık ticareti yapma yöntemidir. Normal ticaret hesaplarıyla karşılaştırıldığında, marjin...

Borsaya Yeni Başlayanlar İçin Risk Yönetim Kılavuzu

by Rıdvan Tahtacı
23/05/2021
1

Risk yönetimi nedir? Farkında olmasak bile hayatımız boyunca sürekli olarak riskleri yönetiyoruz. Ya basit görevler sırasında (araba kullanmak gibi) ya...

Load More
  • Trending
  • Comments
  • Latest
Gelecek Vadeden Altcoinler

Gelecek Vadeden Altcoinler

05/09/2020
Teknik Analizde En Çok Kullanılan 5 İndikator

Teknik Analizde En Çok Kullanılan 5 İndikator

02/09/2020
Macd indikatörü

MACD Nedir? MACD nasıl yorumlanır?

10/01/2021
Hareketli Ortalamalar – SMA, EMA, WMA

Hareketli Ortalamalar – SMA, EMA, WMA

17/01/2021

Proof of Work (PoW) Nedir? Nasıl Çalışır?

2
Kripto Para Madenciliği Nedir? Kripto Para Madenciliği Nasıl Yapılır?

Kripto Para Madenciliği Nedir? Kripto Para Madenciliği Nasıl Yapılır?

2
Rsi nedir? Rsi nasıl kullanılır?

Rsi nedir? Rsi nasıl kullanılır?

1

Borsaya Yeni Başlayanlar İçin Risk Yönetim Kılavuzu

1
Kripto Paralar ve Finansal Dolandırıcılık

Kripto Paralar ve Finansal Dolandırıcılık

24/01/2023
Kripto Paralar ve Güvenlik

Kripto Paralar ve Güvenlik

23/01/2023
Kripto Paralar ve Bankacılık Sektörü

Kripto Paralar ve Bankacılık Sektörü

22/01/2023
Kripto Paralar ve Finansal İnnovasyon

Kripto Paralar ve Finansal İnnovasyon

21/01/2023

Kriptolist.com




©2019 – 2022 Krliptolist.com Tüm hakları saklıdır.





  • İletişim

Tüm hakları saklıdır. © 2023

No Result
View All Result
  • Homepages
  • İletişim

© 2018 JNews by Jegtheme.